Faszerowana papryka

Fot.-Międzybrodzki-Makaron_Faszerowana papryka

Składniki na danie: Faszerowana papryka

  • Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
  • Łopatka wieprzowa – 200 g
  • Boczek wędzony – 200 g
  • Cebula – 3 szt.
  • Olej – 3 łyżki
  • Masło – 1 łyżka
  • Świeża, kolorowa papryka – 6 szt.
  • Natka pietruszki – 1 pęczek
  • Sól, pieprz (czarny i ziołowy)

 

Wykonanie:

  1. Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
  3. Dodajemy grubo zmielony boczek i łopatkę i dusimy przez chwilę na patelni razem z cebulą.
  4. Następnie dodajemy przyprawy.
  5. Ugotowany makaron dodajemy do mięsa.
  6. Do farszu dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz masło.
  7. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.
  8. Papryki dokładnie myjemy, wydrążamy z nich środki, napełniamy farszem, a następnie przykrywamy dekielkiem.
  9. Całość pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 45 minut.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (133 głosów, średnia: 4,53 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Gocha  13 sierpnia 2015 13:53

    Ja uwielbiam faszerowane papryki żółte, te które teraz są w sklepach 🙂 A do farszu czasem dodaję jajko (surowe) albo ser żółty. Uwielbiam takie papryczki 🙂

    Odpowiedz
  2. majorka  13 sierpnia 2015 14:03

    w moim domu to nie przejdzie

    Odpowiedz
  3. scrabble  13 sierpnia 2015 15:51

    Pyszności 🙂

    Odpowiedz
  4. marcia7  13 sierpnia 2015 16:18

    bardzo apetyczna

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  13 sierpnia 2015 16:19

    Ja też bardzo lubię takie papryki.

    Odpowiedz
  6. martucha180  13 sierpnia 2015 17:11

    Zjadłabym!

    Odpowiedz
  7. Olejnik  13 sierpnia 2015 17:22

    Ja bardzo lubię mąż też ale synek jak widzi paprykę faszerowaną to znika bardzo szybko

    Odpowiedz
  8. macierzanka  13 sierpnia 2015 19:01

    Bardzo lubię faszerowaną paprykę ,więc spróbuję zrobić według tego przepisu.

    Odpowiedz
  9. Patriszia  14 sierpnia 2015 07:09

    Musi być smaczne 🙂

    Odpowiedz
  10. Agnieszka  14 sierpnia 2015 14:58

    Pycholoza!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany