Faszerowana papryka z drobnym makaronem i mięsem
Sprawdzony przepis na danie: Faszerowana papryka. Jeśli lubisz połączenie papryki, makarnu i mięsa – to ten przepis jest dla Ciebie.

Fot.-Międzybrodzki- Makaron_Faszerowana papryka
Faszerowana papryka
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
- Łopatka wieprzowa – 200 g
- Boczek wędzony – 200 g
- Cebula – 3 szt.
- Olej – 3 łyżki
- Masło – 1 łyżka
- Świeża, kolorowa papryka – 6 szt.
- Natka pietruszki – 1 pęczek
- Sól, pieprz (czarny i ziołowy)
Wykonanie:
- Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
- Dodajemy grubo zmielony boczek i łopatkę i dusimy przez chwilę na patelni razem z cebulą.
- Następnie dodajemy przyprawy.
- Ugotowany makaron dodajemy do mięsa.
- Do farszu dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz masło.
- Całość dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.
- Papryki dokładnie myjemy, wydrążamy z nich środki, napełniamy farszem, a następnie przykrywamy dekielkiem.
- Całość pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 45 minut.

Jajka faszerowane z pieczarkami i pieprzem cayenne
Poniższy przepis to doskonały pomysł na danie wielkanocne w wersji dietetycznej. Postaw je na stole razem z dietetycznym mazurkiem wielkanocnym i lekkostrawnym żurkiem. To przepis na Wielkanoc, który warto zapamiętać na dłużej. Przepisy na wielkanocny
Komentarze
Ja uwielbiam faszerowane papryki żółte, te które teraz są w sklepach 🙂 A do farszu czasem dodaję jajko (surowe) albo ser żółty. Uwielbiam takie papryczki 🙂
w moim domu to nie przejdzie
Pyszności 🙂
bardzo apetyczna
Ja też bardzo lubię takie papryki.
Zjadłabym!
Ja bardzo lubię mąż też ale synek jak widzi paprykę faszerowaną to znika bardzo szybko
Bardzo lubię faszerowaną paprykę ,więc spróbuję zrobić według tego przepisu.
Musi być smaczne 🙂
Pycholoza!