Farfalle z serem mozzarella, pomidorem, kukurydzą i zielonym groszkiem

Farfalle z serem mozzarella, pomidorem

Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: łatwe

Składniki dla 4 osób na danie – Farfalle z serem mozzarella:

– 400 g makaronu Farfalle Barilla

– 100 g sera mozzarella

– 100 g zielonego groszku drobnego

– 100 g świeżych pomidorów

– 75 g kukurydzy

– 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine

– 5 listków bazylii

– sól do smaku

Przygotowanie:        

Ser mozzarella kroimy w kostkę, odsączamy kukurydzę i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Drobny groszek gotujemy w osolonej wodzie i od razu schładzamy.

Umyte pomidory zanurzamy na około 1 minutę w garnku z wrzątkiem, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i usuwamy wszystkie pestki.

Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy i natychmiast chłodzimy. Łączymy z wszystkimi pozostałymi składnikami, przyprawiamy solą i dodajemy odrobinę oliwy aromatyzowanej bazylią.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (138 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. edytka38  5 sierpnia 2014 13:36

    proste zdrowe i smaczne;)

    Odpowiedz
  2. martucha180  5 sierpnia 2014 17:04

    3 podstawowe cechy 🙂

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  5 sierpnia 2014 18:15

    Jakoś tak za dużo makaronu w stosunku do innych produktów.

    Odpowiedz
  4. bbo  5 sierpnia 2014 21:55

    Jeszcze trochę więcej warzyw i będzie ok.

    Odpowiedz
  5. girlblack  1 kwietnia 2015 15:20

    proste i pyszne 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany