Energetyczne smoothie podnoszące odporność

Jesień to czas, w którym szczególnie powinniśmy zadbać o swoje zdrowie! Warto wtedy sięgnąć po produkty, które ochronią nasz organizm przed złapaniem infekcji. Sezonowe owoce i warzywa np. jabłka czy kiszonki skutecznie pomogą nam przetrwać ten czas, pod warunkiem, że wprowadzimy je do codziennej diety.

Na bazie jesiennych specjałów mamy dla Was przepis na energetyczne smoothie, które poprawi nam
humor i skutecznie zadba o odporność. Jabłko, dynia i cynamon to nie tylko świetne połączenie smakowe, ale i prawdziwa bomba witaminowa – idealna dla tych, którzy chcą obniżyć poziom cholesterolu, czy wzmocnić serce, jak i dla tych, którzy pragną na długo zachować młodość i zgrabną sylwetkę.

A może macie swoje propozycje na jesienne smoothie? – prześlijcie lub napiszcie w komentarzach.

jesienne-smoothie

Składniki na jesienne smoothie

  • 300 g dyni, obranej, pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 200 g marchwii, obranej i pokrojonej
  • 1 duże jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 500 ml wody
  • 200 ml soku jabłkowego, bez cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu

Dynię, marchew i jabłko zmiksować z sokiem jabłkowym, dodać wodę i przyprawy i dalej miksować do gładkości, w razie potrzeby dodając więcej wody.

Przepis przygotowała dla Was marka Vitana – producent m.in suplementu diety  CIDREX Plus – zawierającego w składzie ocet jabłkowy, zieloną herbatę, ekstrakt z morszczynu, olej z kiełków pszenicy

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (274 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  28 października 2016 11:53

    Na zdrowie!

    Odpowiedz
  2. Aneta  28 października 2016 11:58

    Z pewnością pyszne! 🙂

    Odpowiedz
  3. A. czy  28 października 2016 20:32

    Wygląda cudownie i pewnie jeszcze lepiej smakuje <3

    Odpowiedz
  4. ewalub  28 października 2016 23:41

    A można bez cynamonu?

    Odpowiedz
  5. ava  29 października 2016 12:40

    Nigdy nie jadłam dyni bez gotowania, trochę mam obawy o jej surowy smak.

    Odpowiedz
  6. kasia87g  30 października 2016 19:14

    w sam raz na teraz

    Odpowiedz
  7. mama_kazala  31 października 2016 13:23

    mniam!

    Odpowiedz
  8. marcia7  6 stycznia 2017 12:01

    jak na bezludnej wyspie

    Odpowiedz
  9. efffciaa  11 maja 2017 15:08

    Ja jeszcze wrzucam szczyptę imbiru 🙂 idealny spalacz kalorii przy okazji 🙂 I zamiast z dynią zdecydowanie bardziej smakuje mi ze świeżym mango 🙂 pychotka .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany