Pennette Rigate z cukinią, bakłażanem i pomidorkami
Pennette Rigate z cukinią, bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi
Liczba porcji: 4
Składniki:
- Pennette Rigate Pełnoziarniste Barilla – 350 g,
- Cukinie – 200 g,
- Bakłażany – 150 g,
- Pomidorki koktajlowe – 100 g,
- Oliwa z Oliwek Extra Vergine – 4 łyżki,
- Czosnek – 1 ząbek,
- Sól i pieprz – do smaku,
- Natka pietruszki – do smaku.
Przygotowanie:
- Obierz bakłażany i pokrój je w cienkie paseczki razem z cukinią. Na patelni z odrobiną oleju podgrzej pomidorki, dodając szczyptę soli.
- Na drugiej patelni oliwę zaromatyzuj ząbkiem czosnku, po czym dodaj bakłażany i cukinię.
- Gotuj trzy minuty, potem dodaj pomidorki oraz sól i pieprz według własnego smaku.
- Ugotuj Pennete Rigate Pełnoziarniste Barilla we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedź, kiedy będą jeszcze twardawe i połącz z warzywami. Ozdób świeżo posiekaną natką pietruszki.