Dla wegetarian: Nadziewane pomidory

nadziewane-pomidory

Nadziewane pomidory:

Składniki:

  • 4 duże pomidory (na przykład malinowe)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 20 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • 15 dag twarożku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • Pieprz, chili i sól dla smaku

Przygotowanie:

Pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ. Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę, dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj. Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem. Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki. Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy, sok z cytryny, przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj. Masą napełnij wydrążone pomidory. Doskonale pasują z bagietką z oliwą i rozmarynem.

dla

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (225 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...