Dla wegetarian: Nadziewane pomidory
Nadziewane pomidory:
Składniki:
- 4 duże pomidory (na przykład malinowe)
- 1 dojrzałe awokado
- 1/2 ogórka zielonego
- 20 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
- 15 dag twarożku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 cytryna
- Pieprz, chili i sól dla smaku
Przygotowanie:
Pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ. Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę, dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj. Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem. Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki. Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy, sok z cytryny, przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj. Masą napełnij wydrążone pomidory. Doskonale pasują z bagietką z oliwą i rozmarynem.
dla