Dla wegetarian: Makaron ze szczawiowym pesto

szczawiowe-pestoMakaron ze szczawiowym pesto:

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron penne – 250 g
  • Szczaw – 1 pęczek
  • Orzeszki piniowe – ¼ kubka
  • Natka pietruszki – ½ pęczka
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Oliwa – 50 ml
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Liście szczawiu bez żyłek oraz natkę pietruszki myjemy i rwiemy na kawałki. Dodajemy orzeszki piniowe, czosnek oraz oliwę. Całość blendujemy oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy, dodajemy pesto i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane danie wykładamy na talerz i dekorujemy listkami szczawiu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (274 głosów, średnia: 4,48 z 5)
zapisuję głos...