Dla wegetarian: Łatwe cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem

Łatwe cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem

fot. mat. nadesłane MSM Mońki

 

Składniki na cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem:

  • 2 średnie cukinie
  • duża garść botwiny (razem z gałązkami)
  • 50 g sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinie i żółty ser zetrzeć na grubej tarce. Botwinę grubo posiekać. Warzywa i ser wymieszać z jajkiem, dodać mąkę. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Z ciasta formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Zobacz inny wegetariański przepis:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (251 głosów, średnia: 4,70 z 5)
zapisuję głos...