Dla wegetarian: Łatwe cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem

Łatwe cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem

fot. mat. nadesłane MSM Mońki

 

Składniki na cukiniowe placuszki z botwiną i żółtym serem:

  • 2 średnie cukinie
  • duża garść botwiny (razem z gałązkami)
  • 50 g sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinie i żółty ser zetrzeć na grubej tarce. Botwinę grubo posiekać. Warzywa i ser wymieszać z jajkiem, dodać mąkę. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Z ciasta formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Zobacz inny wegetariański przepis:

Dla wegetarian: Lasagne z warzywami

Dla wegetarian: Lasagne z warzywami

Lasagne z warzywami CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 min STOPIEŃ TRUDNOŚCI: Łatwe Składniki dla 2 osób: 5 płatów Lasagne Barilla 100 g cukinii 150 g szparagów 50 g pomidorków koktajlowych 200 g brokułów 1 łyżka oliwy extra virgin 1

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (244 głosów, średnia: 4,70 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  2 czerwca 2015 09:27

    Placki z cukinii robiłam, ale jeszcze nigdy z botwinką.

    Odpowiedz
  2. Kmakolagwa  2 czerwca 2015 10:08

    Uwielbiam placki pod każdą postacią 🙂 Ta propozycja jest genialna.

    Odpowiedz
  3. martucha180  2 czerwca 2015 10:53

    Do tej pory robiłam podstawową wersję placków z cukinii.

    Odpowiedz
  4. Madziulka444  2 czerwca 2015 19:08

    Uwielbiam cukinię i chętnie wypróbuję powyższy przepis.

    Odpowiedz
  5. macierzanka  2 czerwca 2015 19:36

    Bardzo lubię placuszki z cukinii i robię je często w sezonie. Takiego przepisu nie znam ,więc z chęcią wypróbuję.

    Odpowiedz
  6. Elżbieta Wawer  2 czerwca 2015 20:01

    Uwielbiam placuszki z cukini dodaje ser żółty ale z botwina nie robiłam jeszcze więc w tym roku wypróbuję

    Odpowiedz
  7. Patriszia  2 czerwca 2015 22:55

    Wegetarianką nie jestem i nie będę, ale chętnie wypróbuję przepis 🙂

    Odpowiedz
  8. bbo  3 czerwca 2015 09:05

    Bardzo lubię cukinię. Świetnie smakuje też z grilla.

    Odpowiedz
  9. Aneta  3 czerwca 2015 09:59

    Wygląda bardzo smacznie! Aczkolwiek nie wiem, czy lubię botwinę, nie miałam jeszcze okazji spróbować 😀

    Odpowiedz
  10. luko  3 czerwca 2015 10:21

    Dotychczas przyrządzałam takie ale tylko z cebulką i szczypiorkiem, a tu proszę kolejna wariacja z pewnością warta wypróbowania:)

    Odpowiedz
  11. martuska665  3 czerwca 2015 10:47

    wygląda ciekawie, tylko ta botwinka- z nią to dziwne połączenie wydaje mi się. robił już ktoś?

    Odpowiedz
  12. marcia7  4 czerwca 2015 15:44

    To są moje smaki

    Odpowiedz
  13. paulaalfc  4 czerwca 2015 22:18

    To musi być przepyszne! Trzeba kiedyś wypróbować przepis 🙂

    Odpowiedz
  14. lilka  5 czerwca 2015 19:16

    oj to cos dla mnie tez lubie kombinacje z packami…
    kiedys zrobilam marcherwkowe placki ale nie byly dobre;)

    Odpowiedz
  15. Blodka  8 czerwca 2015 13:35

    Bardzo lubię placuszki cukiniowe, jednak zdecydowanie bardziej wolę je bez dodatków. Smakują wyśmienicie i na słono i na słodko.

    Odpowiedz
  16. Anita  9 czerwca 2015 14:24

    nie wiem czy dałabym się przekonać do zjedzenia 😀

    Odpowiedz
  17. Margaretkaw  23 listopada 2015 14:06

    Świetny przepis, wyglądają super i na pewno tak samo smakują 🙂

    Odpowiedz
  18. AnnStyl  28 grudnia 2016 19:28

    Pycha 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany