Dla wegetarian: Brokuły po indyjsku

Brokuly-po-indyjsku

Brokuły po indyjsku

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 1 brokuł,

– 1 kostka Bulionu na włoszczyźnie Knorr,

– 250 ml jogurtu greckiego,

– 1 cytryna,

– 1 łyżka oliwy,

– pół łyżeczki mielonego pieprzu,

– 2 łyżeczki kminku,

– pół łyżeczki soli morskiej,

– 2 łyżeczki kopru włoskiego,

– 5 strączków kardamonu.

Przygotowanie:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Następnie wrzuć je do wrzącej wody z kostką Knorr. Po około 4 minutach wyciągnij, wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez około 2 minuty.
  2. Na suchej patelni upraż ziarna przypraw.
  3. Tak przygotowane przyprawy zmiel z solą, pieprzem, startą skórką cytrynową.
  4. Dodaj do jogurtu, połącz z sokiem z cytryny i precyzyjnie wymieszaj.
  5. Na talerzu ułóż różyczki, polej jogurtem, posyp pozostałymi zmielonymi przyprawami.
  6.  Brokuły po indyjsku gotowe!

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (181 głosów, średnia: 4,43 z 5)
loading... zapisuję głos...