Dla wegetarian: Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem

Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem to danie dla wegetarian, ale nie tylko.Latem, podczas wysokich temperatur sprawdza się jako danie obiadowe.

Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem

Składniki na danie: Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem

  • ziemniaki – 5 średnich sztuk
  • młoda cukinia
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • olej
  • sos czosnkowy Tarsmak
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (311 głosów, średnia: 4,66 z 5)
zapisuję głos...