Dziennikarki KobietaMag, 1 sierpnia 2020
 Łódeczki z cukinią, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym

 
Składniki na danie: Łódeczki z cukinią, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym
- 4 sztuki upieczonych ziemniaków średniej wielkości
 
- 4 plastry łososia wędzonego
 
- 1 sztuka cukinii
 
- 4 łyżki startego sera cheddar
 
- 1 sztuka cebuli czerwonej
 
- 1 łyżka przyprawy do złotego kurczaka Knorr
 
- 4 łyżki Sosu czosnkowego Hellmann’s
 
- 1 garstka kiełków słonecznika
 
- 2 łyżki oliwy z oliwek
 
- kilka kropel sosu tabasco
 
Sposób przygotowania dania
- Przekrój wzdłuż ziemniaki i wydrąż je, aby powstały łódeczki. Posyp je przyprawą Knorr. Miąższ, który pozostał po wydrążeniu, skrój w kostkę.
 
- Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej pokrojoną drobno cebulę oraz cukinię. Gdy składniki się podsmażą, zdejmij je z ognia i dodaj miąższ z ziemniaków, starty ser oraz pokrojonego drobno łososia. Całość przypraw i dokładnie wymieszaj.
 
- Powstały farsz ułóż na łódeczki z ziemniaków i przełóż na rozgrzanego grilla.
 
- Do miseczki nalej sos czosnkowy Hellmann’s oraz sos tabasco, połącz je i dokładnie wymieszaj.
 
- Ziemniaczane łódeczki z farszem opiekaj około 10 minut.
 
- Gotowe należy przełożyć na talerz i udekorować kiełkami słonecznika. Najlepiej podawać z sosem Hellmann’s