Cukinia faszerowana kiełbasą

Cukinia_faszerowana_kiełbasa_krucha_z_galaretka_stylizacja

Składniki na 4 porcje

  • Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
  • Cukinia 2 sztuki
  • Czerwona cebula 200 g
  • Ser żółty 250 g
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę. Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy. Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki. Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem. Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera. Zapiekaj przez 30 minut w 150°C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (177 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Ewelina  26 października 2015 10:32

    wygląda apetycznie 🙂

    Odpowiedz
  2. martucha180  26 października 2015 11:20

    Kiełbasa krucha z galaretką??? Nie mogę sobie tego wyobrazić, ale danie wygląda dobrze.

    Odpowiedz
  3. Żanett  26 października 2015 13:50

    Lubię cukinię – danie wygląda jak zapiekanki 🙂

    Odpowiedz
  4. lilkawodna  26 października 2015 14:36

    Często cukinia gości na moim stole, ale w takim wydaniu jeszcze nigdy!

    Odpowiedz
  5. macierzanka  26 października 2015 15:32

    Często robię potrawy z cukinią,ale według takiego przepisu nie robiłam ,warto więc spróbować.

    Odpowiedz
  6. AnnStyl  26 października 2015 17:50

    Wygląda zachęcająco. Niestety ja tylko w wersji bezmięsnej. Zawsze na zimę robię leczo z cukinii w słoiki.

    Odpowiedz
  7. Jaworka  26 października 2015 22:19

    Nadziewaną farszem z mięsem robię i jest pyszna ale z kiełbasą nie próbowalam

    Odpowiedz
  8. bbo  27 października 2015 14:48

    W weekend robiłam faszerowaną kiełbasą i kaszą perłową.

    Odpowiedz
  9. Patriszia  28 października 2015 20:42

    Smacznie i zdrowo 🙂

    Odpowiedz
  10. Aneta  29 października 2015 14:41

    Fajny przepis, muszę wypróbować 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany