Cukinia faszerowana kiełbasą
Składniki na 4 porcje
- Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
- Cukinia 2 sztuki
- Czerwona cebula 200 g
- Ser żółty 250 g
- Oliwa
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę. Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy. Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki. Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem. Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera. Zapiekaj przez 30 minut w 150°C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.
Komentarze
wygląda apetycznie 🙂
Kiełbasa krucha z galaretką??? Nie mogę sobie tego wyobrazić, ale danie wygląda dobrze.
Lubię cukinię – danie wygląda jak zapiekanki 🙂
Często cukinia gości na moim stole, ale w takim wydaniu jeszcze nigdy!
Często robię potrawy z cukinią,ale według takiego przepisu nie robiłam ,warto więc spróbować.
Wygląda zachęcająco. Niestety ja tylko w wersji bezmięsnej. Zawsze na zimę robię leczo z cukinii w słoiki.
Nadziewaną farszem z mięsem robię i jest pyszna ale z kiełbasą nie próbowalam
W weekend robiłam faszerowaną kiełbasą i kaszą perłową.
Smacznie i zdrowo 🙂
Fajny przepis, muszę wypróbować 🙂