Łatwe clafoutis z jagodami i twarożkiem

__Czereśnie-lub-jagody-zapiekane-pod-twarogowym-ciastem-a-la-clafoutisowoceowoce

Clafoutis z  sezonowymi owocami – czyli owoce w cieście naleśnikowym szybka i łatwa propozycja na wakacyjny deser.

Składniki na ciasto: Clafoutis z jagodami

  • 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód lub borówek amerykańskich
  • masło do natłuszczenia foremek

Sposób przygotowania:

4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (164 głosów, średnia: 4,87 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  23 lipca 2016 11:36

    Ale pychota!

    Odpowiedz
  2. macierzanka  23 lipca 2016 12:13

    Jak to wygląda apetycznie,warto ten przepis zanotować.

    Odpowiedz
  3. Anett13  23 lipca 2016 21:38

    Wygląda bardzo pysznie, a przepis wydaje sie prosty. Warto chyba wypróbować 🙂

    Odpowiedz
  4. Wusia  24 lipca 2016 15:32

    Takiego przepisu jeszcze nie znałam, a jest super prosty, mało pracochłonny i można go robić przez całe lato w zależności jakie sezonowe owoce mamy pod ręką. Super!

    Odpowiedz
  5. janka1312  24 lipca 2016 23:11

    moja babcia robiła coś w tym stylu i było pyszne 🙂

    Odpowiedz
  6. Jaworka  1 sierpnia 2016 09:56

    Oj kiedyś robiłam coś podobnego z jabłkami tylko bez serka ale nie zapisałam sobie przepisu i nie mogę utrafić teraz w biszkopt więc ten przepis z przyjemnością wypróbuję bo często jest ochota na coś szybkiego i słodkiego

    Odpowiedz
  7. sandra  10 sierpnia 2016 21:18

    Wygląda bardzo smakowicie, mam nadzieję ze również tak smakuje :). Myślę że kiedyś się skuszę i zrobię.

    Odpowiedz
  8. nungal  8 września 2016 20:17

    cudnie wygląda – uwielbiam takie swojskie przepisy

    Odpowiedz
  9. Aneta  27 września 2016 15:49

    Nie nadążam czasem za tymi nazwami 😉 Ale przepis i zdjęcie sprawiają wrażenie pysznego produktu! 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany