Łatwe clafoutis z jagodami i twarożkiem

__Czereśnie-lub-jagody-zapiekane-pod-twarogowym-ciastem-a-la-clafoutisowoceowoce

Clafoutis z  sezonowymi owocami – czyli owoce w cieście naleśnikowym szybka i łatwa propozycja na wakacyjny deser.

Składniki na ciasto: Clafoutis z jagodami

  • 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód lub borówek amerykańskich
  • masło do natłuszczenia foremek

Sposób przygotowania:

4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (242 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...