Ciasto naleśnikowe z piwem

ciasto_nalesnikowe_z_piwem

Jeśli jesteście znudzeni tradycyjnymi naleśnikami, proponujemy ciasto naleśnikowe z piwem – o ostrzejszym smaku. Takie ciasto doskonale z nadzieniem mięsnym lub serowym.

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki na danie: Ciasto naleśnikowe z piwem

  • – 1 szklanka mąki pszennej
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka
  • – 1,5 szklanki jasnego piwa
  • – 2 jajka
  • – 30 ml oleju
  • – 1 szczypta kminku
  • – 30 g tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu zyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
  1. Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (243 głosów, średnia: 4,53 z 5)
zapisuję głos...