Ciasto naleśnikowe z piwem
Jeśli jesteście znudzeni tradycyjnymi naleśnikami, proponujemy ciasto naleśnikowe z piwem – o ostrzejszym smaku. Takie ciasto doskonale z nadzieniem mięsnym lub serowym.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Składniki na danie: Ciasto naleśnikowe z piwem
- – 1 szklanka mąki pszennej
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka
- – 1,5 szklanki jasnego piwa
- – 2 jajka
- – 30 ml oleju
- – 1 szczypta kminku
- – 30 g tłuszczu do smażenia
Sposób przygotowania:
- Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu zyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
- Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.