Ciastka z żurawiną, bryndzą i tymiankiem

Ciastka-z-żurawiną,-bryndzą-i-tymiankiem_1

Składniki na deser: Ciastka z żurawiną, bryndzą i tymiankiem

– słoiczek Żurawiny staropolskiej
– 50 g bryndzy
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 1 jajko
– tymianek
– pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i lekko wałkujemy, po czym kroimy je w prostokąty, a każdy z nich smarujemy odrobiną roztrzepanego jajka. Na tak przygotowanie ciasto nakładamy po łyżeczce żurawiny, rozkruszamy bryndzę, oprószamy pieprzem i tymiankiem.
Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku aż ciasteczka się zezłocą.

W tym przepisie została użyta Żurawina staropolska nagrodzona tytułem TOP PRODUKT (ZPOW VITAPOL). 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (157 głosów, średnia: 4,57 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. kasia87g  24 sierpnia 2016 13:19

    ciekawe połączenie smaków

    Odpowiedz
  2. Hidari11  24 sierpnia 2016 14:39

    bryndza i ciastka mi się trochę kłócą

    Odpowiedz
  3. malinowaja  24 sierpnia 2016 15:21

    Bryndza ? Hm : p

    Odpowiedz
  4. sylwiawes  24 sierpnia 2016 16:33

    Bardzo ciekawe połączenie 🙂 Chętnie bym spróbowała 🙂

    Odpowiedz
  5. macierzanka  24 sierpnia 2016 23:12

    Oryginalne te ciasteczka.

    Odpowiedz
  6. Ewcia  25 sierpnia 2016 18:39

    Jestem uzależniona od żurawiny

    Odpowiedz
  7. nungal  27 sierpnia 2016 17:40

    wygląda super 🙂

    Odpowiedz
  8. Jaworka  4 września 2016 22:28

    Oj chyba te ciasteczka nie dla mnie połączenie tych składników to nie mój smak

    Odpowiedz
  9. Aneta  27 września 2016 14:18

    Faktycznie ciekawe połączenie smakowe 🙂 Uwielbiam oscypki z żurawiną, więc ten miks też z pewnością przypadłby mi do gustu. Może kiedyś wypróbuję ten przepis 🙂

    Odpowiedz
  10. AnnStyl  29 stycznia 2017 18:43

    To nawet może być dobre. Wielokrotnie jak byłam w górach tam górale bryndze podają na różne sposoby i z różnymi dodatkami. A tu ciasto francuskie jest przecież niesłodzone, więc jak najbardziej pasuje do reszty składników.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.