Ciastka z żurawiną, bryndzą i tymiankiem

Ciastka-z-żurawiną,-bryndzą-i-tymiankiem_1

Składniki na deser: Ciastka z żurawiną, bryndzą i tymiankiem

– słoiczek Żurawiny staropolskiej
– 50 g bryndzy
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 1 jajko
– tymianek
– pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i lekko wałkujemy, po czym kroimy je w prostokąty, a każdy z nich smarujemy odrobiną roztrzepanego jajka. Na tak przygotowanie ciasto nakładamy po łyżeczce żurawiny, rozkruszamy bryndzę, oprószamy pieprzem i tymiankiem.
Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku aż ciasteczka się zezłocą.

W tym przepisie została użyta Żurawina staropolska nagrodzona tytułem TOP PRODUKT (ZPOW VITAPOL). 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (319 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...