Przepis na: Chińskie sakiewki z kurczakiem

Chińskie sakiewki z kurczakiem

Czas przygotowania dania: Chińskie sakiewki z kurczakiem – 45 minut

Dla: 8 osób

Stopień trudności: łatwy

Składniki na Chińskie sakiewki z kurczakiem:

  • – 400 g piersi z kurczaka
  • – 1 opakowanie Fixu Kurczak słodko-kwaśny Knorr
  • – 1 Bulionetka drobiowa Knorr
  • – 1 paczka ciasta chińskiego do wontonów
  • – 1 papryczka chili
  • – 50 g świeżego imbiru
  • – 1 ząbek czosnku
  • – 1 pęczek kolendry
  • – 1 l oleju
  • – 50 g rodzynek
  • – 200 ml śmietany (36%)

 

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś kurczaka w kostkę, posiekaj papryczkę chili, czosnek i kolendrę oraz zetrzyj imbir.
  2. Do miski wlej śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr i wymieszaj.
  3. Dodaj pokrojonego kurczaka. Zmiksuj.
  4. Do powstałej masy wsyp rodzynki, papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz imbir.
  5. Na arkusiki ciasta wonton nałóż farsz i uformuj sakiewki.
  6. Usmaż je na złoty kolor w garnku na głębokim oleju.
  7. Gotowe sakwy przekładaj na papierowy ręcznik.
  8. Przygotuj sos według instrukcji i przelej go do deserowej miseczki.

Zobacz także: Saszetki z piersi kurczaka nadziewane pomarańczą w cieście naleśnikowo -pomarańczowym

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (218 głosów, średnia: 4,69 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. edytka38  9 czerwca 2015 14:13

    Wygląda znakomicie☺

    Odpowiedz
  2. Anita  9 czerwca 2015 14:23

    noo, wyglądają pysznie!

    Odpowiedz
  3. martucha180  9 czerwca 2015 14:27

    Normalnie zgłodniałam!!!

    Odpowiedz
  4. Jaworka  9 czerwca 2015 19:16

    łatwe w wykonaniu więc można spróbować

    Odpowiedz
  5. Żanett  9 czerwca 2015 19:57

    Zgadzam się, wygląda apetycznie. Uwielbiam kurczaka w każdej postaci 🙂

    Odpowiedz
  6. bbo  9 czerwca 2015 21:19

    Poproszę kilka sakiewek.

    Odpowiedz
  7. Wusia  9 czerwca 2015 22:07

    Po prostu CUDO!Uwielbiam chińszczyznę a pierożki w szczególności.

    Odpowiedz
  8. Patriszia  10 czerwca 2015 06:27

    Zjadłoby 🙂

    Odpowiedz
  9. macierzanka  10 czerwca 2015 12:05

    Lubię nowości, więc pewnie spróbuję.

    Odpowiedz
  10. gosia141088  10 czerwca 2015 12:37

    Ooo kurczę jakie to łatwe w sobotę robię parapetówkę 😛 muszę wyprobowac:)

    Odpowiedz
  11. Aneta  10 czerwca 2015 12:54

    Super przepis, chętnie wypróbuję 🙂

    Odpowiedz
  12. lilkawodna  10 czerwca 2015 20:49

    Wypróbuję ten przepis! Wyglądają cudnie.

    Odpowiedz
  13. Bella11  16 lipca 2015 19:25

    Lubię pikantne smaki , oraz egzotyczne potrawy.Wypróbuję!

    Odpowiedz
  14. truskawka89  24 sierpnia 2015 12:13

    a gdzie można kupić to ciasto?

    Odpowiedz
  15. joanna252  4 marca 2016 11:31

    Ciekawe wypróbuję i dodam zdjęcie 🙂

    Odpowiedz
  16. efffciaa  14 marca 2016 15:29

    Bardzo apetycznie wyglądające sakiewki , chociaż przepis wygląda na dość czasochłonny , lubię chińszczyznę , więc chętnie wypróbuję jak smakuje w tej odsłonie 🙂

    Odpowiedz
  17. sandra  29 sierpnia 2016 15:33

    Mm mm musi być na prawdę pyszne. Wygląda bardzo pysznie

    Odpowiedz
  18. ewka  29 sierpnia 2016 17:42

    na pewno wypróbuję

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany