Przepis na: Chińskie sakiewki z kurczakiem

Chińskie sakiewki z kurczakiem

Czas przygotowania dania: Chińskie sakiewki z kurczakiem – 45 minut

Dla: 8 osób

Stopień trudności: łatwy

Składniki na Chińskie sakiewki z kurczakiem:

  • – 400 g piersi z kurczaka
  • – 1 opakowanie Fixu Kurczak słodko-kwaśny Knorr
  • – 1 Bulionetka drobiowa Knorr
  • – 1 paczka ciasta chińskiego do wontonów
  • – 1 papryczka chili
  • – 50 g świeżego imbiru
  • – 1 ząbek czosnku
  • – 1 pęczek kolendry
  • – 1 l oleju
  • – 50 g rodzynek
  • – 200 ml śmietany (36%)

 

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś kurczaka w kostkę, posiekaj papryczkę chili, czosnek i kolendrę oraz zetrzyj imbir.
  2. Do miski wlej śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr i wymieszaj.
  3. Dodaj pokrojonego kurczaka. Zmiksuj.
  4. Do powstałej masy wsyp rodzynki, papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz imbir.
  5. Na arkusiki ciasta wonton nałóż farsz i uformuj sakiewki.
  6. Usmaż je na złoty kolor w garnku na głębokim oleju.
  7. Gotowe sakwy przekładaj na papierowy ręcznik.
  8. Przygotuj sos według instrukcji i przelej go do deserowej miseczki.

Zobacz także: Saszetki z piersi kurczaka nadziewane pomarańczą w cieście naleśnikowo -pomarańczowym

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (244 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...