Przepis na: Chińskie sakiewki z kurczakiem
Czas przygotowania dania: Chińskie sakiewki z kurczakiem – 45 minut
Dla: 8 osób
Stopień trudności: łatwy
Składniki na Chińskie sakiewki z kurczakiem:
- – 400 g piersi z kurczaka
- – 1 opakowanie Fixu Kurczak słodko-kwaśny Knorr
- – 1 Bulionetka drobiowa Knorr
- – 1 paczka ciasta chińskiego do wontonów
- – 1 papryczka chili
- – 50 g świeżego imbiru
- – 1 ząbek czosnku
- – 1 pęczek kolendry
- – 1 l oleju
- – 50 g rodzynek
- – 200 ml śmietany (36%)
Sposób przygotowania:
- Pokrój pierś kurczaka w kostkę, posiekaj papryczkę chili, czosnek i kolendrę oraz zetrzyj imbir.
- Do miski wlej śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr i wymieszaj.
- Dodaj pokrojonego kurczaka. Zmiksuj.
- Do powstałej masy wsyp rodzynki, papryczkę chilli, kolendrę, czosnek oraz imbir.
- Na arkusiki ciasta wonton nałóż farsz i uformuj sakiewki.
- Usmaż je na złoty kolor w garnku na głębokim oleju.
- Gotowe sakwy przekładaj na papierowy ręcznik.
- Przygotuj sos według instrukcji i przelej go do deserowej miseczki.
Zobacz także: Saszetki z piersi kurczaka nadziewane pomarańczą w cieście naleśnikowo -pomarańczowym