Chilli con carne – szybki przepis

Ten łatwy przepis na Chilli con carne pozwoli Ci na zaskoczenie rodziny smaczną i szybką kuchnią.

Chilli con carne

Chilli con carne na szybko

Czas przygotowania: 1/2 h

Ilość porcji: 3-5

 

Składniki:

– 1 opakowanie Knorr Fix Chili con carne

– 1/2 kg mielonej wołowiny

– 50 g startego sera cheddar

– 1 średniej wielkości cebula

– 1 puszka czerwonej fasoli

– 1 ząbek czosnku

– 1 opakowanie nachos

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 1/2 pęczka świeżej kolendry

Przygotowanie:

1. Kolendrę umyj, osusz i posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Fasolę wsyp na sitko i przepłucz pod bieżącą wodą.

2. Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż na niej cebulę i czosnek, a następnie dodaj mięso. Wszystko razem smaż na mocnym ogniu.

3. Zawartość Fix Chili con carne dokładnie rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej ją do mięsa i doprowadź do wrzenia.

4. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15-20 minut.

5. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, a na wierzchu ułóż nachosy. Całość posyp startym serem.

6. Potrawę piecz jeszcze przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

źródło: www.przepisy.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (134 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...