Chilli con carne – szybki przepis
Ten łatwy przepis na Chilli con carne pozwoli Ci na zaskoczenie rodziny smaczną i szybką kuchnią.
Chilli con carne na szybko
Czas przygotowania: 1/2 h
Ilość porcji: 3-5
Składniki:
– 1 opakowanie Knorr Fix Chili con carne
– 1/2 kg mielonej wołowiny
– 50 g startego sera cheddar
– 1 średniej wielkości cebula
– 1 puszka czerwonej fasoli
– 1 ząbek czosnku
– 1 opakowanie nachos
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 1/2 pęczka świeżej kolendry
Przygotowanie:
1. Kolendrę umyj, osusz i posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Fasolę wsyp na sitko i przepłucz pod bieżącą wodą.
2. Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż na niej cebulę i czosnek, a następnie dodaj mięso. Wszystko razem smaż na mocnym ogniu.
3. Zawartość Fix Chili con carne dokładnie rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej ją do mięsa i doprowadź do wrzenia.
4. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15-20 minut.
5. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, a na wierzchu ułóż nachosy. Całość posyp startym serem.
6. Potrawę piecz jeszcze przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
źródło: www.przepisy.pl