Capellini nidi z krewetkami i oliwkami
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwy
Składniki na 2 porcje: Capellini nidi z krewetkami i oliwkami
- Makaron Malma Capellini Nidi 200 g
- Krewetki surowe bez pancerzy 100 g
- Kapary 30 g
- Oliwki czarne 50 g
- Oliwa z oliwek
- Natka pietruszki
- Rozmaryn
- Bazylia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzewamy oliwę, po czym dorzucamy kilka igiełek rozmarynu oraz posiekany czosnek. Dodajemy krewetki, oliwki oraz kapary. Całość chwilę przesmażamy i dorzucamy makaron. Danie doprawiamy do smaku
i posypujemy obficie natką pietruszki i bazylią.
Komentarze
Ciekawy przepis 🙂
Dla smakoszy krewetek w sam raz.
Nie odmówiłabym zaproszenia na degustację tej potrawy. Wygląda apetycznie, a i skład brzmi zachęcająco. Krewetki mniam. I do tego w takiej wersji to same rarytasy. Zjadło by się deczko z tego talerza oj zjadło. Mniam, mniam.
wygląda profesjonalnie
Po prostu makaron z krewetkami 🙂 Ja lubię krewetki , ale pod warunkiem , że są dobrze przyrządzone , chociaż sama jeszcze nie miałam odwagi ich przyrządzać 🙂