Burritos po polsku
Burritos po polsku
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 1 opakowanie placków tortilli,
– 400 g polędwicy wołowej,
– łyżeczka Przyprawy do mięs Knorr,
– 4 średniej wielkości cebule,
– 2 papryczki chili,
– łyżeczka kminu,
– łyżeczka mielonej kolendry,
– łyżeczka cynamonu,
– pół łyżeczki mielonych goździków,
– 50 g rodzynek,
– pęczek kolendry.
Przygotowanie:
- Wołowinę pokrój w plastry, a następnie w kostkę. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Dopraw cynamonem, goździkami i posiekaną kolendrą. Mięso włóż do lodówki na pół godziny.
- Rozgrzej patelnię i podsmaż na niej mięso. Dodaj 2 łyżki kolendry, dopraw solą i pieprzem, wrzuć rodzynki. Gotowe mięso przełóż do miski.
- Na tej samej patelni zeszklij cebulę, a potem dodaj ją do mięsa. Wszystko wymieszaj.
- Placki tortilli pokrój na pół, każdy z nich zwiń w rożek. Do środka włóż kawałek sałaty i mięso. Podawaj z pomidorową salsą i guacamole.