Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami

Bozonarodzeniowy losos

Składniki na danie – Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami:

  • 800 g filetów z łososia
  • 150 g hiszpańskich zielonych oliwek
  • 50 g hiszpańskich czarnych oliwek
  • 1 cebula dymka
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

W miseczce wymieszaj hiszpańskie czarne oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy. W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły. Filety z łososia dopraw sola i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na półmisku udekorowanym hiszpańskimi oliwkami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (146 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. girlblack  12 września 2015 10:26

    uwielbiam łososia !

    Odpowiedz
  2. marcia7  17 sierpnia 2016 20:42

    najlepsza ryba

    Odpowiedz
  3. AnnStyl  28 grudnia 2016 16:40

    Prosty przepis a wygląd świetny. Smak zapewne wyborny no bo jak może smakować tak świetna ryba jak łosoś. Uwielbiam łososia. Jest kilka ryb na równi z nim ale dobrze zrobiony łosoś jest wart swojej ceny. Mniam. Palce lizać.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany