Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami

Bozonarodzeniowy losos

Składniki na danie – Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami:

  • 800 g filetów z łososia
  • 150 g hiszpańskich zielonych oliwek
  • 50 g hiszpańskich czarnych oliwek
  • 1 cebula dymka
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

W miseczce wymieszaj hiszpańskie czarne oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy. W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły. Filety z łososia dopraw sola i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na półmisku udekorowanym hiszpańskimi oliwkami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (178 głosów, średnia: 4,66 z 5)
loading... zapisuję głos...