Bitki z karkówki z cebulą

 

Bitki-z-karkowki-z-cebulkaBitki z karkówki z cebulą

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 50 minut

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 600 g karkówki wieprzowej,

– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,

– 3 średnie cebule,

– 1 łyżeczka majeranku,

– 3 ziarna ziela angielskiego,

– 1 liść laurowy,

– 4 łyżki mąki.

Przygotowanie:

  1. Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.
  1. Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.
  1. Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Wrzuć Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak wszystkich składników potrawy. Duś, aż karkówka będzie miękka. Serwuj z ulubioną kaszą.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (107 głosów, średnia: 4,69 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  12 stycznia 2015 12:19

    Bardzo lubię karkówkę i robię ja na różne sposoby. tego nie znałam, ale na pewno wypróbuję.

    Odpowiedz
  2. bbo  12 stycznia 2015 15:37

    Ciężkie jedzenie, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić.

    Odpowiedz
  3. martucha180  12 stycznia 2015 20:19

    Nie dla mnie.

    Odpowiedz
  4. Kmakolagwa  16 lutego 2015 18:07

    Bardzo fajny pomysł na obiad. Na pewno go wypróbuje.

    Odpowiedz
  5. magella87  26 marca 2015 11:31

    dokladnie tak samo robie karkowke

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany