Bitki z karkówki z cebulą
To proste danie na bitki z karkówki z cebulą można podać na rodzinnym stole, aby być pewnym gwarantowanego i smakowitego obiadu. Cebula zawsze dodaje smaku karkówce, zaś użyte przyprawy zaspokoją najbardziej wybredne podniebienia.
Bitki z karkówki z cebulą
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 50 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki na bitki z karkówki z cebulą:
– 600 g karkówki wieprzowej,
– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 3 średnie cebule,
– 1 łyżeczka majeranku,
– 3 ziarna ziela angielskiego,
– 1 liść laurowy,
– 4 łyżki mąki.
Przygotowanie:
- Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.
- Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.
- Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Wrzuć Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak wszystkich składników potrawy.
- Duś, aż karkówka będzie miękka.
- Serwuj z ulubioną kaszą.
/materiały prasowe
Zobacz inny przepis na karkówkę: