Babeczki Kokosowe – przepis wg Iny Garten

Babeczki-Kokosowe_Ina-Garten_2

Składniki:

Babeczki:

340g niesolonego masła, w temperaturze pokojowej

400g granulowanego cukru

5 jajek XL w temperaturze pokojowej

1½ łyżeczki esencji wanilii

1½ łyżeczki esencji migdałowej

420g zwykłej mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody

½ łyżeczki soli

240ml maślanki

400g słodzonego kokosa

Lukier:

450g serka kremowego w temperaturze pokojowej

340g niesolonego masła, temperatura pokojowa

1 łyżeczka esencji wanilii

½ łyżeczki esencji migdałowej

675g cukru pudru

Sposób Przyrządzenia – Babeczki Kokosowe

 Podgrzej piekarnik do 160 stopni.

1) W misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę zmieszaj masło i cukier na wysokiej prędkości aż staną się lekkie i puszyste, około 5 minut. Przy niskiej prędkości dodawaj pojedynczo jajka, zeskrobując miskę po każdym jajku. Dodaj również ekstrakt wanilii i migdałów.

2) W oddzielnej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. W trzech częściach dodaj składniki i maślankę do ciasta. Mieszaj aż wszystko się połączy. Dodaj 7 uncji kokosa.

3) Wyłóż formę do muffinek papilotkami. Wypełnij każdą ciastem. Piecz przez 25 do 35 minut aż staną się brązowe a włożona wykałaczka wyjdzie czysta. Odstaw do schłodzenia przez 15 minut następnie postaw na stojaku.

4) W tym czasie zrób lukier. Mikserem na niskiej prędkości zmieszaj serek, masło oraz ekstrakty wanilii i migdałów. Dodaj cukier puder i mieszaj do gładkiej konsystencji.

5) Udekoruj babeczki lukrem i posyp kokosem.

Zobacz przepis na inne babeczki: 

Przepis na babeczki kokosowe wg receptur Iny Garten można znaleźć w  programie „Bosonoga Contessa”, który jest emitowany na Polsat Food Network.

Yves Rocher

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (191 głosów, średnia: 4,55 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  9 grudnia 2013 19:55

    Kokosowa zima – brzmi nieźle 🙂 Muszę zrobić!

    Odpowiedz
  2. as_sa  30 kwietnia 2014 12:57

    Mmmm wyglądają przepysznie

    Odpowiedz
  3. Agnieszka  13 listopada 2015 12:29

    Fantastyczne babeczki

    Odpowiedz
  4. efffciaa  25 kwietnia 2016 21:43

    Uwielbiam babeczki w każdej postaci , chociaż ich zrobienie bywa czasami czasochłonne , ale to jest praca , którą później konsumuje się z tym większą przyjemnością 🙂

    Odpowiedz
  5. linea  8 października 2016 12:43

    A ja kocham wiórka kokosowe i wszystkie ciasteczka kokosowe są przeze mnie od razu pochłaniane. Także takie babeczki z pewnością będą mi smakowały.

    Odpowiedz
  6. mama88  9 października 2016 16:09

    Kokos zjem we wszystkim co słodkie.Ciekawy pomysł na babeczki.Aż mam ochotę coś upiec.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany