Babeczki Kokosowe – przepis wg Iny Garten

Babeczki-Kokosowe_Ina-Garten_2

Składniki:

Babeczki:

340g niesolonego masła, w temperaturze pokojowej

400g granulowanego cukru

5 jajek XL w temperaturze pokojowej

1½ łyżeczki esencji wanilii

1½ łyżeczki esencji migdałowej

420g zwykłej mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody

½ łyżeczki soli

240ml maślanki

400g słodzonego kokosa

Lukier:

450g serka kremowego w temperaturze pokojowej

340g niesolonego masła, temperatura pokojowa

1 łyżeczka esencji wanilii

½ łyżeczki esencji migdałowej

675g cukru pudru

Sposób Przyrządzenia – Babeczki Kokosowe

 Podgrzej piekarnik do 160 stopni.

1) W misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę zmieszaj masło i cukier na wysokiej prędkości aż staną się lekkie i puszyste, około 5 minut. Przy niskiej prędkości dodawaj pojedynczo jajka, zeskrobując miskę po każdym jajku. Dodaj również ekstrakt wanilii i migdałów.

2) W oddzielnej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. W trzech częściach dodaj składniki i maślankę do ciasta. Mieszaj aż wszystko się połączy. Dodaj 7 uncji kokosa.

3) Wyłóż formę do muffinek papilotkami. Wypełnij każdą ciastem. Piecz przez 25 do 35 minut aż staną się brązowe a włożona wykałaczka wyjdzie czysta. Odstaw do schłodzenia przez 15 minut następnie postaw na stojaku.

4) W tym czasie zrób lukier. Mikserem na niskiej prędkości zmieszaj serek, masło oraz ekstrakty wanilii i migdałów. Dodaj cukier puder i mieszaj do gładkiej konsystencji.

5) Udekoruj babeczki lukrem i posyp kokosem.

Zobacz przepis na inne babeczki: 

Przepis na babeczki kokosowe wg receptur Iny Garten można znaleźć w  programie „Bosonoga Contessa”, który jest emitowany na Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (213 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...