Aromatyczny comber jagnięcy z grilla

Aromatyczny comber jagnięcy z grillaSkładniki na comber jagnięcy :

  • 1 kg combra jagnięcego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • łyżka listków świeżego rozmarynu
  • tacki do grilla Jan Niezbędny

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso opłukać, osuszyć, a następnie natrzeć solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Z oliwy, soku z cytryny, czosnku i rozmarynu przygotować marynatę. Polane nią mięso marynować w lodówce przez dobę. Po wyjęciu z marynaty mięso grillować na tacce ok. 40 min. Pokroić na porcje. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (110 głosów, średnia: 4,36 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  3 lipca 2014 12:21

    Zbliża się weekend, czas szykować się na grilla. 🙂

    Odpowiedz
  2. bbo  3 lipca 2014 20:00

    Pogoda wreszcie robi się odpowiednia.

    Odpowiedz
  3. Kmakolagwa  16 lutego 2015 18:19

    Czekam tylko na rozpoczęcie sezonu grillowego.

    Odpowiedz
  4. as_sa  9 kwietnia 2016 16:41

    Aż ślinka cieknie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany