Aromatyczny comber jagnięcy z grilla
Składniki na comber jagnięcy :
- 1 kg combra jagnięcego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
- sól morska i świeżo zmielony pieprz
- 3 zmiażdżone ząbki czosnku
- łyżka listków świeżego rozmarynu
- tacki do grilla Jan Niezbędny
Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać, osuszyć, a następnie natrzeć solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Z oliwy, soku z cytryny, czosnku i rozmarynu przygotować marynatę. Polane nią mięso marynować w lodówce przez dobę. Po wyjęciu z marynaty mięso grillować na tacce ok. 40 min. Pokroić na porcje. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.
fot – mat. nadesłane