Przepis na: Ananasowa przekąska w tajskim stylu

Ananasowa przekaska w tajskim stylu

Składniki na danie – Ananasowa przekąska w tajskim stylu:

• ½ surowego ananasa, obranego
• Sól
• Pieprz Cayenne
• 2 łyżki listków mięty, posiekanych
• 2 łyżki listków kolendry, posiekanych
• Ósemki limonki

Przygotowanie:

1. Pokrój ananasa w cząstki na „jeden raz”.
2. Do małych miseczek włóż sól, pieprz Cayenne, miętę, kolendrę i limonki. Skrop ananasa odrobiną soku z limonki.
3. Zanurz kawałki ananasa w odrobinie soli i pieprzu, a następnie w listkach mięty i kolendry.

Aby uzyskać jeszcze lepszy azjatycki charakter potrawy, wlej do kolejnej miseczki odrobinę sosu rybnego do maczania.

Przepis pochodzi z kuchni Polsat Food Network

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (147 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  14 listopada 2014 11:16

    Warto wypróbować ten przepis.

    Odpowiedz
  2. martucha180  14 listopada 2014 19:06

    Ananas i pieprz???

    Odpowiedz
  3. Jaworka  29 lipca 2015 20:17

    jakoś mi tu nie pasuje sos rybny ale spróbowac warto

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany