Gulasz rybny z dorsza i łososia
Składniki na: Gulasz rybny z dorsza
- biała ryba, np. dorsz – 200 g
- Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr – 1 opakowanie
- łosoś – 200 g
- mule – 200 g
- krewetki – 10 sztuk
- szalotki – 10 sztuk
- pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
- kapary – 2 łyżki
- ostra papryka – 1 sztuka
- świeże zioła (pietruszka, tymianek, oregano, bazylia)
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek – 2 łyżki
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni podsmaż posiekany czosnek, chili oraz przekrojone na pół cebulki. Wrzuć mule i wszystko razem smaż chwilę.
- Następnie zalej pomidorami z puszki, dodaj kapary i Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr, który wzbogaci smak dania, oraz pół szklanki wody. Dokładnie wymieszaj.
- Do powstałego w ten sposób sosu dodaj pokrojoną w grubą kostkę rybę oraz krewetki. Gulasz gotuj ok. 5 minut pod przykryciem.
- Gotowy gulasz dopraw najlepiej świeżo posiekanymi ziołami.
Komentarze
Fajny przepis,ale 5 min. dla krewetek to zdecydowanie za długo. Mule jak tylko się otworzą też są gotowe.
Gulaszu rybnego nie jadłam
Ciekawy przepis, aczkolwiek nie jestem fanką owoców morza.
Mogę zjeść gulasz ale bez muli i krewetek chociaz może to byc pyszne ale krewetki kojarzą mi się okropnie
Ta potrawa zupełni jest nie dla mnie . Zdecydowanie wolę rybę w jednym kawałku , przy takich ma,łych kawałeczkach ciężko ją wyfiletować , a potem zabawa z ościami – zamiast jedzenia .