Przepis na: Wielkanocne Diabelskie jaja

Jeśli jesteś miłośnikiem pikantnych przypraw – nie obawiaj się ich użyć także na Wielkanoc. Oto przepis na jajka doprawione Tabasco. Z pewnością znajdziesz dla nich miejsce – wśród słodkich wielkanocnych mazurków czy żurku z domieszką majeranku.
Diabelskie jaja

Składniki na danie – Wielkanocne Diabelskie jaja:

  • 12 ugotowanych na twardo jajek
  • 1/4 szklanki beztłuszczowego jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu TABASCO® Original Red
  • 1/2 szklanki drobno posiekanych świeżych ziół (pietruszka, bazylia, koperek, szczypiorek)
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Wyjmij z jajek żółtka i przełóż je do miski lub robota kuchennego, dodaj jogurt, majonez, musztardę, sok
z cytryny i sos TABASCO®. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj zioła i sól do smaku. Przełóż masę do 3,5-litrowego worka foliowego i wciśnij w jeden róg. Ściśnij worek nad masą i skręć tak, by masa była ciasno owinięta. Za pomocą nożyczek odetnij rożek worka. Ściskaj worek, aby wypełnić masą jajeczną połówki jajek. Przed podaniem wstaw jajka do lodówki. Możesz je udekorować gałązkami koperku lub posiekanym szczypiorkiem.

Oto inny przepis na przystawkę z wykorzystaniem Tabasco:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (212 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...