Napój spalający tłuszcz z imbirem. 3 proste przepisy na płaski brzuch!

Imbir jest jednym z najlepszych sojuszników osób, które chcą schudnąć i pozbyć się tłuszczu z brzucha. Napój spalający tłuszcz z imbirem, dodatkiem pomarańczy czy kardamonu to MUST HAVE dla tych z nas, które chcą zawalczyć z „oponką”. Napoje a także herbaty z imbirem – zdaniem ekspertów – pobudzają metabolizm, co powoduje szybkie spalanie kalorii. Ludzie, którzy często używają imbir, szybko odczuwają sytość w czasie posiłku, dzięki czemu spożywają mniej kalorii. Najskuteczniejszy napój odchudzający powinien zawsze zawierać w swoim składzie imbir. Pamiętajmy, że w procesie odchudzania, nie wystarczy samo picie herbaty imbirowej, zaleca się również, aby jeść zdrowo i uprawiać sport.

UWAGA! Kobiety w ciąży lub karmiące a także chorujące na przewlekłą chorobę przewodu pokarmowego powinny unikać imbiru.

Istnieje wiele sposobów na przygotowanie herbaty imbirowej – dziś będę proponujemy 3 napoje imbirowe spalające tłuszcz na brzuchu.

Napój spalający tłuszcz z imbirem

Napoje na spalanie tkanki tłuszczowej na bazie imbiru – łatwe przepisy

  1. Napój spalający tłuszcz z imbirem – Najprostsza woda imbirowa

Do 1 litra wrzątku wrzuć ok 4-5 cm pokrojonego korzenia imbiru i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 min. Ostudź i przecedź przez sitko.  Taką wodę imbirową pij przez cały dzień.

Jeśli nie masz dostępu do ekologicznego imbiru, możesz go sama wyhodować z kłącza. Oto przepis:

Nie kupuj imbiru w sklepie. Oto prosty sposób jak wyhodować imbir w domu

Nie kupuj imbiru w sklepie. Oto prosty sposób jak wyhodować imbir w domu

Jak wiecie z pewnością, imbir to cudowna roślina. Jej zdrowotnych właściwości nie sposób przecenić. Jeśli boisz się kupować imbir z niewiadomego źródła (na przykład z Chin) - to pokazujemy dzisiaj jak wyhodować imbir w domu. Dzięki

2. Napój spalający tłuszcz z imbirem – plus cytryna i pieprz cayenne

4 cm imbiru zetrzyj na drobnej tarce  a następnie przez gazę wyciśnij z tej papki sok.  Ten sok dodaj do szklanki letniej wody. Następnie dodaj sok z 1 świeżo wyciśniętej cytryny oraz odrobinę pieprzu cayenne. Najlepiej pić od razu po przyrządzeniu

Ten napój nie tylko spala tłuszcz, ale i oczyszcza organizm.

Dowiedz się więcej na temat imbiru  i poznaj inne przepisy odchudzające na dania z imbirem:

3. Napój spalający tłuszcz z imbirem i dodatkiem pomarańczy

Zmiksuj w blenderze 1/2 łyżki drobno posiekanego imbiru, 60 g liści mięty i szczyptę mielonego kardamonu. Tak powstałą mieszankę zalej wrzątkiem. Po 30 minutach mieszanka się zaparzy,  dodaj 85 ml soku z cytryny oraz 50 ml soku pomarańczowy. Możesz dodać odrobinę miodu do smaku.

Dobroczynny imbir – przepisy na dania z imbirem

Dobroczynny imbir – przepisy na dania z imbirem

Imbir wielu z nas kojarzy się przede wszystkim z sokiem do piwa, ciasteczkami lub olejkami eterycznymi, ale mało kto tak naprawdę zdaje sobie sprawę z jego dobroczynnego działania na nasz organizm. Posiada on wiele leczniczych

Pamiętaj: dietetycy zalecają picie nie więcej niż 2 litrów herbaty imbirowej w ciągu dnia. Imbirowa herbata pomaga, by nie czuć głodu, a przy połączeniu jej z właściwym odżywianiem, waga spadnie szybciej. Nie należy oczekiwać natychmiastowego efektu – musi minąć co najmniej miesiąc, aby zauważyć działanie herbaty.

Jeśli szukasz soku spalającego tłuszcz – przeczytaj o właściwościach aloesu:

Sok z aloesu. Poznaj jego właściwości i zrób domowy eliksir młodości!

Sok z aloesu. Poznaj jego właściwości i zrób domowy eliksir młodości!

Aloes w medycynie tradycyjnej używany jest od starożytności. W postaci soku zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Nic dziwnego, bo ma ponad 200 dobroczynnych dla naszego organizmu składników! Napój doskonale nawadnia, usuwa toksyny, pobudza przemianę materii, działa wzmacniająco i kojąco. Co jeszcze warto o nim wiedzieć?

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (189 głosów, średnia: 4,81 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  9 lipca 2016 21:29

    Słyszałam już kiedyś o dobroczynnych właściwościach herbaty imbirowe ale jeszcze nigdy nienpronowalam jej pić. Czytając o jej właściwościach widać że warto ja pić.

    Odpowiedz
  2. martucha180  10 lipca 2016 16:13

    Imbir ma bardzo wiele zastosowań i na wiele chorób pomaga. Ja korzystam z jego właściwości przeciwzapalnych i pijam herbatkę i imbirem na stawy.

    Odpowiedz
  3. lola.92  10 lipca 2016 19:18

    Uwielbiam imbir, zazwyczaj dodaję go sobie ot tak z chęci a nie z powodu czysto zdrowotnych bądź w celu odchudzania, ale dobrze wiedzieć, że ma dużo dobrych właściwości :).

    Odpowiedz
  4. mama_kazala  10 lipca 2016 22:35

    niestety imbiru nie polecam na wrażliwy żołądek

    Odpowiedz
  5. Wusia  11 lipca 2016 09:43

    Każdy sposób jest dobry, a herbatkę imbirową najbardziej lubię pić zimą, bo ma moc rozgrzewania zziębniętego ciała i umysłu.A może czas by pić ją i latem?

    Odpowiedz
  6. MelaNika  11 lipca 2016 11:38

    Imbir bardzo rozgrzewa, nie pijam takich wód latem, ale jako dodatek do zimowej herbaty jak najbardziej pasuje. Chętnie wyprobuje zimą 🙂

    Odpowiedz
  7. bachacz  11 lipca 2016 20:50

    Coraz więcej i głośniej o naturalnych pomagierach w odchudzaniu. Osobiście sceptycznie podchodzę do tych rewelacji, samo picie nie wystarczy, jeśli się będzie sączyć te wszystkie specyfiki leżąc przed telewizorem i nic nie robiąc. Ale oczywiście kto chce niech próbuje.

    Odpowiedz
  8. Alser  11 lipca 2016 22:06

    Ja od jakiegoś czasu piję herbatę Active Burn z Big Active – świetnie pomaga wytopić tłuszcz z brzucha. Oczywiście w połączeniu z dietą i aktywnością fizyczną efekty są najlepsze, ja już widzę zmianę 🙂

    Odpowiedz
  9. daisy  12 lipca 2016 09:46

    Ja niestety nie przepadam za herbatami imbirowymi, ale imbir jako dodatek do potraw często używam, a jak ma takie cudowne właściwości może zacznę częściej po niego sięgać.

    Odpowiedz
  10. monicitia  14 lipca 2016 17:15

    uwielbiam herbatkę z imbirem i imbirówkę oczywiście:)

    Odpowiedz
  11. wera1115  14 lipca 2016 23:06

    Alser a próbowałaś pozostałych herbat z tej serii? Która jest najsmaczniejsza? Wolę takie bardziej orzeźwiające, niż ziołowe.

    Odpowiedz
  12. AnnStyl  17 lipca 2016 14:35

    Na szczęście nie mam potrzeby odchudzania się, ale imbir dodaję od czasu do czasu do potraw i niektórych napojów przez cały rok. Imbir cały czas na okrągło jest w mojej lodówce, ale używam go z rozsądkiem, aby poprawić smak potraw i napojów, w tym nawet kawy. A jaki krupnik jest dobry z dodatkiem imbiru. To dobroczynny dla naszego organizmu korzeń i warto po niego sięgać nie tylko w celach odchudzania się.

    Odpowiedz
  13. Jaworka  18 lipca 2016 11:48

    Proste sposoby najlepsze w połączeniu z odpowiednia dietą i ruchem samo picie wody nic nie da

    Odpowiedz
  14. Aneta  30 września 2016 13:34

    Niestety nie przepadam zbytnio za imbirem 🙁

    Odpowiedz
  15. efffciaa  7 października 2016 09:28

    Uwielbiam imbir ale w potrawach . próbowałam robić te herbatki , jednak już sam ich zapach mnie zabija i po prostu nie jestem w stanie ich wypić , a szkoda ….

    Odpowiedz
  16. kasiadrozdz  20 października 2016 19:21

    nie lubię imbiru

    Odpowiedz
  17. kasiadrozdz  11 marca 2017 19:33

    Gdy zaczynają się pierwsze jesienne chłody jest to dla mnie znak, że czas zaopatrzyć się w większą ilość korzenia imbiru. Jeszcze kilka lat temu kupienie w Polsce świeżego imbiru było prawdziwym problemem. Teraz jest łatwo dostępny – można go kupić w supermarketach, a nawet w sklepikach z warzywami w małych miasteczkach. To bardzo dobrze, ponieważ jest to jedna z najzdrowszych przypraw świata.

    Odpowiedz
    • kasiadrozdz  11 marca 2017 19:34

      Tak twierdzą chińscy lekarze oraz specjaliści Ajurwedy, którzy jednomyślnie uważają imbir za prawdziwy cud natury. Mój nauczyciel Ajurwedy dr. Shiva twierdzi, że na temat wyjątkowych, prozdrowotnych właściwości imbiru można napisać całą książkę, a i tak nie wyczerpie się całego spektrum jego możliwości!

      Odpowiedz
      • kasiadrozdz  11 marca 2017 19:34

        Większość osób już wie, że imbir działa rozgrzewająco, więc jest niezastąpionym remedium na wychłodzenia i przeziębienia. Obowiązkowo powinien gościć w naszej kuchni od września, aż do końca marca. Nie tylko rozgrzewa, ale jest bogaty również w substancje antybakteryjne, antywirusowe i przeciwzapalne!

        Odpowiedz
        • kasiadrozdz  11 marca 2017 19:34

          Oleje znajdujące się w imbirze, zwane geraniolami posiadają właściwości antybakteryjne i przeciwgorączkowe. Najnowsze badania dowodzą również, że to właśnie geraniole powodują, że ma on właściwości zwalczania nowotworów.

          Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany