Zupa z chilli

zupa_z_chilli134971

Czas przygotowania dania: Zupa z chilli – 45 minut

Ilość porcji: 4

Składniki na danie: Zupa z chilli

  • – papryczki chili – 2 sztuki
  • – Bulionetka drobiowa Knorr – 1 sztuka
  • – makaron sojowy – 1 opakowanie
  • – trawa cytrynowa – 2 sztuki
  • – listki limonki – 2 sztuki
  • – sok z limonki – 1 łyżka
  • – cebula – 1 sztuka
  • – ząbek czosnku – 3 sztuki
  • – sos rybny – 1 łyżka
  • – cukier – 1 łyżka
  • – kolendra – 1 pęczek
  • – woda – 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w garnku litr wody, wrzuć Bulionetkę drobiową Knorr i zamieszaj.
  2. Cebulę oraz papryczki chilli posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a trawę cytrynową pokrój na kawałeczki.
  3. Dodaj je do wywaru wraz z listkami limonki oraz wyciśniętym z niej sokiem i gotuj przez około 20 minut.
  4. Po upływie tego czasu dopraw zupę łyżką sosu rybnego i cukru.
  5. Gotowe danie podawaj wraz z makaronem sojowym, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Przed podaniem na stół udekoruj posiekaną kolendrą.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (158 głosów, średnia: 4,39 z 5)
zapisuję głos...