Zupa krem z kurek z grzankami w kształcie serc

zupa-krem-z-kurek_2

Składniki na danie: Zupa krem z kurek z grzankami w kształcie serc

  • 8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
  • 400 gram kurek,
  • 2 pietruszki,
  • 2 marchewki,
  • seler,
  • por,
  • ząbek czosnku,
  • średniej wielkości cebula,
  • 0,5l bulionu drobiowego,
  • sól, pieprz,
  • masło,
  • ulubione zioła,
  • natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20/25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (112 głosów, średnia: 4,78 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Zdjęcie profilowe
    Żanett  20 października 2015 11:45

    Robię bardzo podobnie 🙂

    Odpowiedz
  2. Zdjęcie profilowe macierzanka
    macierzanka  20 października 2015 11:49

    Uwielbiam zupy-kremy, ale z kurkami nigdy nie jadłam . Wygląda bardzo apetycznie.

    Odpowiedz
  3. Zdjęcie profilowe bbo
    bbo  20 października 2015 11:54

    Niezaprzeczalnie smaczna 😉

    Odpowiedz
  4. Zdjęcie profilowe Wusia
    Wusia  20 października 2015 13:42

    Jak każdy krem smakowity i apetyczny.

    Odpowiedz
  5. Zdjęcie profilowe lilkawodna
    lilkawodna  20 października 2015 14:11

    Ale fajna zupka… I te grzanki w serduszka…

    Odpowiedz
  6. Zdjęcie profilowe jaboris
    jaboris  20 października 2015 21:59

    Bardzo często robię, jedna z moich ulubionych zup.

    Odpowiedz
  7. Zdjęcie profilowe martucha180
    martucha180  20 października 2015 22:28

    Wolałabym jajecznicę z kurkami…

    Odpowiedz
  8. Zdjęcie profilowe Jaworka
    Jaworka  26 października 2015 22:21

    Uwielbiam taką zupę

    Odpowiedz
  9. Zdjęcie profilowe Aneta
    Aneta  29 października 2015 15:05

    Na romantyczny posiłek we dwoje jak znalazł 🙂

    Odpowiedz
  10. Zdjęcie profilowe joanna252
    joanna252  3 stycznia 2016 13:39

    Wygląda pysznie 🙂

    Odpowiedz
  11. Zdjęcie profilowe nungal
    nungal  17 lutego 2016 19:41

    uwielbiam potrawy z grzybami, mogłabym je jeść każdego dnia, ale chyba ze względów zdrowotnych nie jest to najrozsądniejszy pomysł 🙂 zupka wygląda cudownie 🙂

    Odpowiedz
  12. Zdjęcie profilowe efffciaa
    efffciaa  25 marca 2016 18:38

    Uwielbiam grzybki w każdej postaci , więc ta zupka po prostu musi być przepyszna , natomiast grzaneczki wyglądają obłędnie , zwłaszcza ze względu na ich ciekawy – miłosny kształt 🙂

    Odpowiedz
  13. Zdjęcie profilowe stokrotkapolna
    stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:25

    Chętnie już bym zjadła. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  14. Zdjęcie profilowe stokrotkapolna
    stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:26

    Grzyby to nasz rarytas. I zbieramy i jemy, i robie przetwory. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  15. Zdjęcie profilowe stokrotkapolna
    stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:27

    A sosik z czrnych łepek w śmietanie?Pychotka. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

?>