Zupa krem grzybowy na bazie serka topionego

Krem-grzybowy-z-serka-topionego_fot.-MSM-Mońki

Składniki na danie: Zupa krem grzybowy na bazie serka topionego

  • 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100 g)
  • 20 g suszonych podgrzybków
  • cebula
  • 4 świeże pieczarki
  • 3 łyżki oleju
  • 300 ml śmietanki słodkiej 18%
  • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Jeśli krem będzie za gęsty można dodać wywar z grzybów lub samą wodę.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (233 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  4 listopada 2015 11:11

    O zupie na serku topionym pierwsze słyszę.

    Odpowiedz
    • Żanett  4 listopada 2015 11:35

      Ja robię sos na serku topionym 🙂 A ta zupka na pewno jest pyszna, jeszcze z grzybami, mniam 🙂

      Odpowiedz
  2. bbo  4 listopada 2015 12:00

    Z chęcią bym zjadła teraz.

    Odpowiedz
  3. lilka  4 listopada 2015 14:37

    fajnie wyglda na serkach topionych tez jeszcze nie jadlam

    Odpowiedz
  4. Patriszia  4 listopada 2015 17:49

    Takiej zupy jeszcze nie jadłam, ale bardzo kuszący przepis 🙂

    Odpowiedz
  5. macierzanka  4 listopada 2015 19:30

    Nie jadłam takiej zupki,ale właśnie wydrukowałam przepis,więc wkrótce zrobię.

    Odpowiedz
  6. Ewelina  5 listopada 2015 08:59

    uwielbiam zupy krem 🙂

    Odpowiedz
  7. Agnieszka  5 listopada 2015 14:01

    Smakowita zupka

    Odpowiedz
  8. bazuka  2 listopada 2016 17:17

    To nie dla mnie niestety…

    Odpowiedz
  9. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:32

    Podobną robię, ale rzadko. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  10. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:32

    Wszyscy uwielbiamy grzyby. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  11. efffciaa  27 stycznia 2023 14:49

    Ja często wrzucam do zup lub sosów starty ser żółty , o serku topionym słyszałam , ale jeszcze go nie używałam , chociaż teraz myślę , że warto spróbować , bo bardzo mało go jemy w domu 😉

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany