Szybka jesienna zupa z klopsikami

jesienna_zupa_z_klopsikami

Składniki ma danie: jesienna zupa z klopsikami

  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 Bulionetka drobiowa Knorr
  • 300 g marchewki z groszkiem
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania:

  1. Połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Całość wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.
  2. W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.
  3. Dodaj bulionetkę Knorr, która dopełni smak potrawy. Następnie przykryj garnek.  Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 15 lub 20 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (258 głosów, średnia: 4,39 z 5)
zapisuję głos...