Wykwintna przystawka: Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami
Przepis autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta kuchni włoskiej
- Czas przygotowania: 15 minut
- Poziom: łatwy
Składniki na: Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami
- 2 awokado
- 500g truskawek
- 20 listkówświeżej mięty
- sól
- pieprz
- orzeszki pinii
- ocet balsamiczny
- Crème fraîche*
- 400 gwędzonego pstrąga
* Crème fraîche to francuska, lekko ukwaszona śmietana, zawierająca około 35% tłuszczu. Najlepszym zamiennikiem dostępnym na polskim rynku jest śmietana 36% zmieszana z dwiema łyżkami maślanki i pozostawiona na noc w ciepłym miejscu, aż zgęstnieje. Później można ją schować do lodówki – info wg Wikipedia
Sposób przygotowania:
Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.
Komentarze
Brzmi ciekawie i bardzo fajnie wygląda.
Prezentuje się niezwykle apetycznie 🙂
Wygląda nieziemsko, ciekawe jak smakuje.
Apetycznie wygląda ta przystawka.
mmm, ale cudownie wygląda!
Wygląda apetycznie
Wykwintna i elegancka przystawka,ciekawe jak smakuje, bo zestaw składników dość szokujący.
Naprawdę wykwintnie!
Wygląda pięknie. Ciekawa jestem połączenia ryby z truskawkami.
Smacznie wygląda. Mam jedynie obawy jak smakuje połączenie pstrąga i truskawek.
wygląda smacznie
Wygląda obłędnie!
Wygląda straszzzzznie apetycznie 🙂
Ciekawe połączenie składników
Fajnie wygląda i ciekawi mnie połączenie składników dość niecodzienne , ale akurat ryb wędzonych nie lubię , zresztą nie lubię wogóle potraw , które „pachną” wędzonką .
WOW! wygląda faktycznie bardzo wykwintnie
Ja bym tego nie umiała zrobić.
wyglada reewelacyjnie