Wegetariańskie grillowane tortille z warzywami i kiełkami słonecznika

Wegetariańskie grillowane tortille z warzywami i kiełkami słonecznika

Składniki na Wegetariańskie grillowane tortille z warzywami i kiełkami słonecznika:

  • 4 sztuki placków tortilli
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr
  • ½ cukinii
  • 1 sztuka papryki czerwonej
  • 1 sztuka papryki zielonej
  • 1 sztuka cebuli czerwonej
  • 50 g sera feta
  • 1 łyżka orzeszków piniowych lub pestek słonecznika
  • 4 łyżki sosu Samba Hellmann’s
  • 4 łyżki sosu czosnkowego Hellmann’s
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

  1. Umyj warzywa i pokrój jej w cienkie paski. Na patelnię wlej oliwę z oliwek i delikatnie podsmaż czosnek oraz warzywa. Dla uzyskania lepszego smaku dodaj przyprawę uniwersalną Delikat Knorr.
  2. Na dobrze rozgrzanej patelni upraż orzeszki.
  3. Posmaruj placki tortilli Sosem Samba Hellmann’s. Wymieszaj warzywa z pokruszonym serem, kiełkami i uprażonymi orzeszkami, całość nałóż na placek tortilli.
  4. Następnie zwiń tortillę, tak ciasno, aby farsz nie wydostawał się poza nią.
  5. Na rozgrzanym grillu połóż i upiecz zwinięte tortille.
  6. Gdy tortille upieką się, przekrój je pod skosem i przełóż na talerze. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym Hellmann’s.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (273 głosów, średnia: 4,69 z 5)
zapisuję głos...