Przepis na: Twarożek bazyliowy z awokado na słodko

Twarożek-bazyliowy-z-awokado-FOT.recipeformylife.blogspot.com

Składniki na danie – Twarożek bazyliowy z awokado na słodko:

1 dojrzałe awokado,

100 g twarogu,

20 g liści bazylii,

1/2 banana,

1 łyżka soku z cytryny lub z limonki,

1 kiwi,

mieszanka ziaren „Euforia” do posypania gotowego twarogu

Przygotowanie:

Miąższ awokado – owoc musi być miękki jak masło (sposobem na przyspieszenie jego dojrzewania jest zawinięcie go w folię aluminiową) – za pomocą łyżki wyjmujemy ze skóry, a następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Banana i kiwi kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy twaróg, bazylię i całość umieszczamy w blenderze. Miksujemy do połączenia składników. Gotowy twarożek należy przechowywać w lodówce. Można podawać go jako pastę kanapkową, najlepiej z mieszanką prażonych ziaren na wierzchu.
przepis autorski pochodzący z bloga www.recipeformylife.blogspot.com

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (211 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...