Terrina z serka Bieluch z papryką, pomidorami i chili

Terrina z serka Bieluch z papryką, pomidorami i chili

Przepis: Terrina z serka Bieluch z papryką, pomidorami i chili jest autorstwa Agnieszki Filiks – Kulinarnej Ambasadorki  serka Bieluch  i opracowany przez agencję IMR advertising by PR

Składniki:

  • 400 g półtłustego twarogu Bieluch,
  • 4 opakowania serka Bieluch z papryką, pomidorami i chili,
  • pół pęczka tymianku,
  • sól, pieprz,
  • 2 papryki,
  • 50 ml wody,
  • 1 łyżeczka żelatyny,
  • 6 kromek chleba tostowego

 

WYKONANIE:

  1. Twaróg  Bieluch ucieramy z serkiem Bieluch z papryką, pomidorami i chili.
  2. Dodajemy posiekane listki tymianku, sól i pieprz do smaku. Chłodzimy w lodówce.
  3. Do piekarnika wstawiamy umyte, osuszone papryki i pieczemy 25 minut w 140°C.
  4. Po wyjęciu obkładamy papryki folią lub wkładamy do foliowego woreczka, żeby łatwiej nam było usunąć skórkę. Po 10 minutach obieramy paprykę ze skórki, kroimy na drobną kostkę.
  5. Do tak przygotowanej papryki wlewamy 50 ml wody z roztrzepaną w niej żelatyną. Dodajemy do masy serowej, mieszamy.
  6. Tak utarty twaróg nakładamy na kromki chleba tostowego – możemy wyłożyć nimi wybraną formę albo naczynie − i czekamy na zastygnięcie.
  7. Kroimy na małe kawałki i podajemy.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (140 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  10 października 2014 09:58

    Super na przystawkę na imprezę.

    Odpowiedz
  2. bbo  10 października 2014 14:41

    Ale ślicznie podane!

    Odpowiedz
  3. martucha180  11 października 2014 12:08

    Kolorowo i zapewne smacznie!

    Odpowiedz
  4. majorka  13 sierpnia 2015 14:04

    oj tak na imprezę czy nie spodziewanych gości w sam raz

    Odpowiedz
  5. Ewelina  30 sierpnia 2015 17:17

    Pięknie udekorowane. 🙂

    Odpowiedz
  6. xtina120  4 grudnia 2015 11:11

    Ale to jest pięknie udekorowane, szkoda jeść

    Odpowiedz
  7. efffciaa  6 października 2016 13:21

    Bardzo fajnie wyglądają te tartinki i muszą świetnie smakować – w końcu jakby nie patrzeć składają się z moich ulubionych składników , które połączone razem tworzą doskonałość 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany