Przepis na: Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

Składniki na danie – Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami:

  • 400 g rostbefu sezonowanego, oczyszczonego z powięzi
  • 4 żółtka
  • 120g ogórka kiszonego, posiekanego
  • 120 g podgrzybka marynowanego, posiekanego
  • 120 g cebuli posiekanej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Mięso przymroź by lepiej się kroiło. Posiekaj. Przed podaniem wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Uformuj krążek, obok ułóż ogórek, cebulę i podgrzybki. Żółtko ułóż na mięsie.

 

Przepis autorstwa Chefa Kuchni Adam Chrząstowski

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (209 głosów, średnia: 4,30 z 5)
zapisuję głos...