Szybkie danie z grilla: Udka z kurczaka z chili i kolendrą

Udka z kurczaka z chili i kolendrą Czas przygotowania dania udka z kurczaka z chili i kolendrą : 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 600 g udek z kurczaka bez kości,

– 1 kostka rosołowa Knorr – Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem,

– ¼ łyżeczki papryczki chili (świeżej bądź w proszku),

– 1 pęczek świeżej kolendry,

– 5 łyżek oliwy z oliwek.

Przygotowanie:

  1. Kostkę Knorr rozkrusz i dodaj do niej oliwę – w ten sposób przygotujesz pyszną marynatę do mięsa. Pokrój kolendrę, połącz z kostką. Dodaj chili i wszystko precyzyjnie wymieszaj.
  2. Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka. Następnie włóż je do schłodzenia do lodówki na 15 minut.
  3. Rozgrzej grilla i ułóż na nim mięso. Udka smaż po 5 minut z każdej strony. Gotowe danie serwuj z letnią sałatką ze świeżych warzyw.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (223 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...