Szybkie danie: Sałatka makaronowa z serem feta i groszkiem

salatka-makaronowa-z-feta-i-groszkiem

Składniki na danie – Sałatka makaronowa z serem feta i groszkiem:

  • Makaron Lubella Świderki (1 op.)
  • Groszek mrożony (1 op.)
  • Ser feta (1 kostka)
  • Mięta świeża (20 g)
  • Oliwa z oliwek (50 ml)
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Miętę grubo siekamy, mieszamy z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Groszek obgotowujemy w gorącej, posolonej wodzie, a następnie studzimy. Pokruszoną fetę i groszek mieszamy z makaronem i polewamy całość dresingiem miętowym.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (182 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  7 maja 2014 15:33

    A czym zastąpić fetę?

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  7 maja 2014 17:45

    Jakoś mi sie nie podoba ta sałatka.

    Odpowiedz
  3. bbo  7 maja 2014 19:54

    Makaronu z groszkiem jeszcze nie jadłam, ale chętnie spróbuję jak to smakuje.

    Odpowiedz
  4. malgosiakraw  12 maja 2014 11:41

    Bardzo prosta,ale ja bym tu jeszcze pokombinowała;może pomidorki koktajlowe,może szynka w kostkę…

    Odpowiedz
  5. magella87  31 marca 2015 12:48

    makaron z mieta?

    Odpowiedz
  6. Kmakolagwa  25 czerwca 2015 11:03

    Nie jadłam groszku z makaronem. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

    Odpowiedz
  7. Kobietaona  22 lipca 2015 12:42

    też nie jadłam takiej kombinacji, ciekawa jestem smaku

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany