Szybka i łatwa przekąska: Bakłażanowe roladki z tuńczykiem

baklazanowe_roladki_0

Składniki na 4 roladki:

  • · 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • · 4 podłużne plastry bakłażana
  • · 100 g sera ricotta
  • · 50 g szczypiorku
  • · pęczek natki pietruszki
  • · sól i pieprz do smaku
  • · oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (258 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...