Szaszłyki z piersi indyka z szynką parmeńską i oscypkiem

Składniki na: Szaszłyki z piersi indyka z szynką parmeńską i oscypkiem

  • 700 g piersi z indyka
  • Przyprawa do kurczaka z grilla Knorr
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 kiszone ogórki
  • 4 kawałki oscypka
  • 100 g jarmużu
  • ząbek czosnku
  • czerwona cebula
  • 100 g szynki parmeńskiej w plastrach
  • 2 cukinie
  • cytryna

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka pokrój na długie cienkie pasy (ok. 10 cm x 4 cm). Mięso przełóż do miski, dodaj połowę oliwy i Przyprawę do grillowanego kurczaka Knorr. Nada ona potrawie odpowiedniego smaku. Mięso odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
  2. Posiekaj czosnek, czerwoną cebulę pokrój w piórka, ogórka i oscypka przekrój na cztery części. Cukinię również przekrój na cztery części i usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój grubą kostkę. Z cytryny otrzyj skórkę wyciśnij sok.
  3. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy. Podsmaż na niej czosnek i szalotkę, dodaj jarmuż i smaż chwilę, aż jarmuż zmieni kolor. Całość podlej jedną lub dwoma łyżkami wody. Smaż, aż woda zupełnie odparuje.
  4. Na plaster zamarynowanego indyka nałóż podsmażony jarmuż, kawałek ogórka i oscypka. Całość ściśle zroluj, zawiń w szynkę parmeńską.
  5. Pokrojoną cukinię przełóż do miski, dodaj do niej sok z cytryny, otartą skórkę i pozostałą część przyprawy Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
  6. Roladki z indyka ponadziewaj na szpikulce na przemian z cukinią. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych, około 20 minut pod przykryciem tak, aby mięso było dopieczone w środku.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (40 głosów, średnia: 4,80 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Zdjęcie profilowe xt125x
    xt125x  17 czerwca 2017 10:59

    Wygląda smacznie, ale zamiast indyka wolałabym kurczaka.

    Odpowiedz
  2. Zdjęcie profilowe martucha180
    martucha180  17 czerwca 2017 18:18

    To musi być pyszne!

    Odpowiedz
  3. Zdjęcie profilowe nilkaa3
    nilkaa3  17 czerwca 2017 21:53

    Bardzo chętnie wypróbuje przepis, zapowiada się pysznie ! Myślę, że to dobre urozmaicenie dla grill’owych wieczorów pełnych kiełbasek czy karków.. Zdecydowanie wole grillowany drób i warzywa.

    Odpowiedz
  4. Zdjęcie profilowe Wusia
    Wusia  18 czerwca 2017 16:47

    Coś nowego na grilla, a nie jak zwykle karkówka i kiełbaski.

    Odpowiedz
  5. Zdjęcie profilowe xjasiax
    xjasiax  18 czerwca 2017 17:56

    wygląda pysznie

    Odpowiedz
  6. Zdjęcie profilowe Hidari11
    Hidari11  19 czerwca 2017 21:03

    Cukinie, czosnek, czerwona cebula, cytryna, osypek, szynka, kiszone ogórki, oliwa, pierś z indyka- te wszystkie składniki bardzo lubię, więc ich połączenie musi dawać bardzo pyszny mix smakowy.

    Odpowiedz
  7. Zdjęcie profilowe Hidari11
    Hidari11  19 czerwca 2017 21:04

    I przy tym zdrowy pomysł na jedzenie z grilla.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.