Szaszłyki z karkówki z wędzonym boczkiem i suszoną śliwką

szaszlyki_z_karkowki_z_wedzonym_boczkiem_i_suszona_sliwka

Składniki:

  • 300 g karkówki
  • 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
  • 4 łyżki sosu czosnkowego
  • boczek wędzony w plastrach – 12 sztuk
  • garstka suszonych śliwek
  • 4 łyżki Sosu Hellmann’s CHILLI
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pęczek świeżej, posiekanej kolendry
  • drewniane patyki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę – mniej więcej o wymiarach 3 x 3 cm. Wymieszaj w misce sos chilli, olej, posiekaną kolendrę i Przyprawę do grilla Knorr, która nada mięsu delikatnego smaku i aromatu. Wymocz mięso w tak przygotowanej marynacie.
  2. Kawałki mięsa zawiń następnie w plastry boczku i nabijaj na zmianę ze śliwkami na przygotowane patyki.
  3. Szaszłyki wrzuć na ruszt i piecz na grillu przez około 15 minut, co jakiś czas je. Podawaj gotowe z ziemniakami pieczonymi, sałatą i sosem czosnkowym.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (236 głosów, średnia: 4,58 z 5)
zapisuję głos...