Przepis na: Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym

Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym

Składniki na danie – Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym:

– około 400 g filetów śledziowych a`la Matjas

– ½ szklanki wody

– ½ szklanki octu 10%

– 1 średnia cebula

– 10-12 ziarenek ziela angielskiego

– 10-12 goździków

– 1 łyżeczka gorczycy w ziarenkach

– 1 laska cynamonu

– sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (176 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...