Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

 

Składniki na Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem:

  • – pół kg solonych filetów śledziowych
  • – Sos w słoiku słodko -Kwaśny Knorr
  • – pół puszki krojonego ananasa w zalewie
  • – 20 dag sera żółtego
  • – 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

  1. Dokładnie umyj śledzie, ułóż je w miseczce i zalej mlekiem. Mocz około 20 minut, a następnie osusz w papierowym ręczniku. Przekrój duże filety na pół.
  2. Pokrój ser żółty w słupki.
  3. Na każdym płacie śledzia ułóż po jednym słupku sera, zwijaj je w ruloniki i spinaj wykałaczką.
  4. Odsącz ananasa z zalewy, po czym wymieszaj go z Sosem w słoiku słodko-kwaśnym Knorr i podgrzewaj w rondlu przez 5-7 minut. Następnie ostudź.
  5. Ułóż roladki śledziowe na talerzu i polej je zimnym sosem. Podawaj.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (137 głosów, średnia: 4,37 z 5)
zapisuję głos...