Łatwy sernik kajmakowy

Łatwy sernik kajmakowy

Składniki na: Łatwy sernik kajmakowy

  • 150 g herbatników
  • 50 g masła
  • 700 g twarogu półtłustego
  • 3 duże jajka
  • 3 żółtka
  • 50 g cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie Masy kajmakowej Bakalland
  • 50 g migdałów Bakalland
  • 50 g orzechów włoskich Chandler Bakalland

Przygotowanie:

Herbatniki kruszymy, łączymy z masłem i wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy masę sernikową. Twaróg rozdrabniamy i miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, żółtka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.

Po ostygnięciu ciasta przygotowujemy masę kajmakową, podgrzewając ją w rondelku, aż stanie się delikatnie lejąca. Następnie sernik polewamy masą i studzimy. Ozdabiamy połówkami orzechów i migdałami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (265 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...